tag:blogger.com,1999:blog-6204848808328034776.post5842652881164936767..comments2024-02-24T10:47:59.502+02:00Comments on Keittiö Piemonten sydämessä: Valkoviinimarinoitua jänistä & herkkusienimuhennosta (funghi trifolati)Sitruunainenhttp://www.blogger.com/profile/02515373571606313470noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-6204848808328034776.post-6967329721438851962010-03-03T17:23:09.159+02:002010-03-03T17:23:09.159+02:00No on todellakin liikaa, 20 eurollahan pitäisi saa...No on todellakin liikaa, 20 eurollahan pitäisi saada jo kilo vaikka mitä! Olen muuten minäkin vapaudessa kasvaneiden eläinten kannalla, mitä syömiseen tulee. Tosin meidän pupumme oli tarhan kasvatteja.. nyyh. Mutta ainakin se tarha sijaitsee luonnon keskellä (köyhä puolustelu).<br /><br />Tuli mieleen edellisen postauksen yhteydessä esittelemistäni kukosta ja kanasta (jotka äitini oli saanut vitsikkääksi synttärilahjaksi): kana on peräisin vapaan kanan munalasta, mutta eettisyys päättyykin siihen, sillä itse kana on jalostettu siten, ettei sillä ole enää tallella hautomisviettiä laisinkaan (hylkää siis kaikki munimansa munat) ja sama kana kananen on suunniteltu siten, että kuolla kupsahtaa noin 2 vuoden iässä, jolloin paras munantuotantokausi on päättynyt. Nice. Ainakin kyseinen yksilö viettää kaksi vuottaan melko mukavissa oloissa, herraseurassakin vielä!<br /><br />Mutta mihin tämä maailma on menossa?Sitruunainenhttps://www.blogger.com/profile/02515373571606313470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6204848808328034776.post-27048155621190835332010-03-03T14:59:57.195+02:002010-03-03T14:59:57.195+02:00Lihaa se kai kissakin on.. :) Enkä halua edes miet...Lihaa se kai kissakin on.. :) Enkä halua edes miettiä mitä kaikkia eläimiä Kiinassa syödään.<br /><br />Mulla on kyllä luottometsästäjä, jonka ampumia viattomia luontokappaleita maistelemme aina välillä. Lähikaupan tiskiltäkin jänöä tosiaan välillä saa, mutta se on ollut yli 20e kilo, mikä on kyllä musta jäniksestä ihan liikaa.celehttp://www.sorsanpaistaja.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6204848808328034776.post-79126184819436701322010-03-03T13:48:46.729+02:002010-03-03T13:48:46.729+02:00Oli herkullista myös maultaan. Meidän kanimme oli ...Oli herkullista myös maultaan. Meidän kanimme oli appiukon hellin käsin kasvattamaa ja vähemmän hellin käsin nirhaamaa. Hän taitaapi naksauttaa niiltä niskat poikki, jos oikein muistan (puistatus). <br /><br />Täällä pyörii päivittäin telkussa paikallinen Kokkisota, puolenpäivän aikaan, että kotirouvat voivat lounasta valmistellessaan sitä tuijotella. Noh, siellä on studion vakiojoukoissa sellainen gastronomian dinosaurus, Beppe Bigazzi nimeltään, joka viikko sitten oli selittänyt (suorassa lähetyksessä) kuinka maukasta on kissanliha, kun se oikein valmistetaan. Ohjelman juontaja painoi päänsä pöydän alle ja Beppe ei palannut studioon seuraavana päivänä. Hän kuitenkin kertoi kokemustensa perustuvan sodanjälkeiseen aikaan, jolloin maajussiperheensä kasvatti kaneja ja ties mitä, jotka oli kaikki myytävä pois raapiakseen kasaan tienestejä. Olihan perheenkin syötävä joskus lihaa ja kissahan oli myytäväksi vallan arvotonta.<br /><br />Ollaanpas täällä tänään julkealla tuulella!<br /><br />Mutta kai sitä jänöä marketeissakin myydään? Täällä ainakin, noin kympillä kilo.Sitruunainenhttps://www.blogger.com/profile/02515373571606313470noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6204848808328034776.post-60427205311371190282010-03-03T13:17:36.901+02:002010-03-03T13:17:36.901+02:00Herkullisen näköistä jänöä! Tämä pitää laittaa tes...Herkullisen näköistä jänöä! Tämä pitää laittaa testiin, kunhan joku ampuisi jäniksen puolestani. :)celehttp://www.sorsanpaistaja.finoreply@blogger.com