tiistai 2. kesäkuuta 2009

Linssisalaatti ja vähän muutakin

Hyvää syntymäpäivää, Italian tasavalta! Vuoden 1946 kansanäänestyksen tuloksena tyhjäpään sijasta valtiota luotsaa törppö, mutta kansalaiset ainakin saavat nauttia yhdestä vuosittaisesta vapaapäivästä enemmän! :) Tänään siis tuli nukuttua pitkään, opiskeltuakin ihan mukavasti, pakattua eväset reppuun ja kirmattua puistoon loikomaan!


Linssisalaatti oli oikein maukasta. Linssit keitetään kypsiksi, mutta napakoiksi. Sekoitetaan yhteen paistettujen vihannesten, tomaattilohkojen ja basilikan kanssa. Halutessa salaatin voi maustaa oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla (tai sitruunalla) ja suolalla.


Pannukasvikset ovat porkkana, kesäkurpitsa ja paprika.


Kotimatkalla oli TAAS ihan pakko kurvata Marchettin jädebaariin. Vihdoin oli riittävän kuuma lumen rouskuttelulle, vaikka niellessä vähän kurkkua kylmäsikin. Kuvassa minttugranita.


Mukin pohjalta löytyi mantelimaidosta valmistettua granitaa.


Illallinen valmistui hellaa kuumentamatta.


Namski!3 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää tai onko tuo syntymäpäivä jotain muuta? Aikamoinen törppö teillä tosiaankin on siellä johdossa,mutta jätskit kuulostavat ihanalta! Erityisesti tuo mantelimaitogranita, mun täytyy joskus kokeilla sitä. Ja linssisalaattikin näyttää namilta!

  VastaaPoista
 2. Mantelimaitogranita tosiaankin kuulostaa houkuttelevalta.

  VastaaPoista
 3. 2.6.1946 Italian kuningaskunta muuttui tasavallaksi (fasismi-sotkujen jälkeen jolloin kuningaskin karkotettiin Sveitsiin). Niin että sellaista "juhlittiin" eilen. Huh, on tullut just käytyä läpi Italian 1900-luvun poliittinen historia (kuuluu opintoihin, myös muuten Israelin historiaan on tullut syvennettyä, toinen huh! ;) ) ja täytyy ymmärtää ettei täällä demokratiaa ole nähtykään, koskaan.

  Joten täällä blogissa muistelen kaikkea mukavaa vaan! Oli hyvää tuo kyseinen granita, mies ei kyllä tykännyt. Onko kukaan kokeillut valmistaa kotona, onnistuisikohan blenderillä?!

  VastaaPoista