tiistai 14. huhtikuuta 2009

Vieraskirja





Lukionaikaista matikanmaikkaani lainaten: Kysymyksiää? Kommenttejaa? Mikäli joku eksyy blogiani tutkimaan, pyytäisin tänne terveiset rustaamaan!







Tattis!

55 kommenttia:

  1. Tulin,näin ja jäin lukemaan! Kivoja reseptejä:-)

    VastaaPoista
  2. Minun matematiikan opettajani tapasi sanoa, että "Jotain tarvis asiasta myös tietää, ennen kuin siitä voi mitään kysyä". Toinen hänen unohtumaton lausahdus oli, että "Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten!".......mmmmmmmmmmm...............mmmmmmmm
    Miksi minä aina olen hiljaa??????????

    VastaaPoista
  3. Kivoja reseptejä ja hienoja piirustuksia. Parsapiirakka oli tosi kaunis, kuin maalaus. Taidanpa kokeilla.

    (p.s. profiilin valinta kommenttilaatikossa hämmentää ainakin wordpressilaista kovasti...)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! En ollutkaan huomannut, että vain rekisteröityneet voivat kommentoida - homma kunnossa nyt, ilmankin tunnuksia pääsee kirjoittelemaan!

    Mireval: kurkistelin sivuillesi ja sain pari hyvää leffavinkkiä, kiitos! Myös ranskan kielen opiskeluni sai juuri alkunsa sivuillasi - mahtava idea! Parin vuoden sisällä minun onkin suoritettava elämäni ensimmäinen (pakollinen) ranskan kurssi.. huh.

    Arvon rouva Aho: Niin minäkin olen AINA hiirenhiljaa! Ei omena kauas puusta putoa.. En tiennytkään, että "tyhjät tynnyrit" oli opettajan oppeja. Kyllä olisi ope hyvillään, jos tietäisi millaisen perinteen sai aikaan! Ihan ulkomaille asti hänen viisauksiaan viedään.. täällä sitä saakin toistella päivästä toiseen..! :D

    VastaaPoista
  5. Pastanjauhannan kautta tänne kurvasin ja paikan kirjanmerkeissäni lunastitte! Miten maistuvia reseptejä lienevätkään! :)

    VastaaPoista
  6. hei.Olen virolainen kotiäiti ja sulla on ihana lehtesi.Anteeksi mutta en osa ihan oikeasti kirjota suomeksi,mutta ymmärän kyllä.Ole tubli.

    VastaaPoista
  7. Kiva kun lukijoita löytyy - ja ihan naapurimaata myöten!

    Minukiisu: Ei tarvitse pyytää anteeksi - enhän minäkään osaisi kirjoittaa viroksi! :)

    VastaaPoista
  8. Ihana blogi. Tänne pistäytyminen sai minut tänään niin hyvälle tuulelle. :) Aurinkoista toukokuuta!

    VastaaPoista
  9. Hei Sitruunainen! Viimeinkin ehdin blogiisi asti, ja voi, ihastuin täysin. Tuulahdus ihanaa Italiaa, näitä reseptejä on ilo lukea!

    VastaaPoista
  10. Mamma Mia! Moltissimo! Fantassimo! Sano minun sanoneen, että tästä tulee menestys:)

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille kommenteista! Ne puolestaan saavat minut hyvälle tuulelle! :)

    Heidi: Molta noche! Muistinkohan tuon oikein!? Ihanaa saada lisää lukijoita! Ja kiva kun tykkäät - tänne talletan kaikkea positiivista, mitä näen... ja maistelen! :D Terkkuja!

    VastaaPoista
  12. Hups heijaa,slurps ja maiskis!
    Pääsispä joskus meikäläinenkin urospuolinen töppöhönö naatiskelemaan tuollaisista upeista jutskista.
    Oli ilo törmätä upeille sivuille.Odottelen mielenkiinnolla jatkoa.

    Nimim. tuutling

    VastaaPoista
  13. Urhoot kuin neidotkin, sekä kaiken maailman töppöhönöt: keittokauha kauniiseen käteen vaan ja eikun hämmentelemään! ;)

    VastaaPoista
  14. Morjensta!
    Kirjoitan nyt aluksi ihan mitä vaan. Palailen myöhemmin uudestaan, kokeilen onnistuuko tää...

    t. Tätsykkä

    VastaaPoista
  15. No niin emppuliini,
    tässä välissä onnistuin polttamaan valmiiksi marinoidut broilerinfileet pannulla...että sellainen kokki häärää täälläpäin maailmaa.
    Siispä nyt keskityn lukemaan noita sun reseptejä ja otan opikseni...ehkä?

    VastaaPoista
  16. Täti laskettelee lööperiä, sellaisia herkkuja ei monessa kyökissä valmistetakaan, kuin "sellaisen kokin" keittiössä! :D Siitä tulikin mieleeni ne ihanaiset megakorvapuustit - aijai kun sais nyt haukkaista palan sellaisen kyljestä!

    VastaaPoista
  17. Hei Sitruunainen! Hyvä ystävättäreni, vähän vanhempi, täyttää 50 vuotta tänä kesänä, olisiko sinulla antaa ohjeita pariin salaattiin. Toinen voisi olla vähän enempi vihreä-salaatti-tyyppinen ja toinen ehkäpä makkaronipohjainen?
    Haluaisin auttaa vanhempaa ystävätärtäni hänen menuongelmassaan. Kiitos jo etukäteen, reseptisi ovat herkullisia!

    VastaaPoista
  18. :D *hirnumista* Mutta eihän 25 ikävuoden jälkeen enää ikäännytä! Tai ei niitä vuosia ainakaan lasketa! ;) On vanhana sitten hyvä olla, kun nuorena täyttää viisi ja nolla!

    Pistetään mietintämyssyyn! Haastankin kaikki mahdolliset (tai molemmat) vieraskirjassa vierailijat ideoimaan sallaatteja! Olishan mullakin muutama idea, mutta se mikä itsestä maistuu ihanalta, ei ehkä kaikkia miellytä.. Arvelen, että on lähdettävä liikkeelle turvallisilla mauilla?! Entä allergiat?

    Ollaan muuten katseltu lentolippuja ja hyvältä vaikuttaa - aikatauluja olis hiottava vielä..

    VastaaPoista
  19. ...toivottavasti hioutuu oikein sileäksi ja sujuvaksi:)

    Onnea uudesta täydestä vuodesta, näin jälkikäteen!!

    Ainiin, ja parkkeeraus on siellä "makaronimaassa", kuten kotopaikkaasi niin suloisesti kutsut, todella huvittavaa =D

    VastaaPoista
  20. Hih! Kiitos kiitos! Toivotaan, sillä piiitkä on tämä hiomisprosessi! Ei tule pahemmin räppäiltyä kuvia kaupungilla, kun aina liikun pyörällä, mutta JONAKIN päivänä otan kameran käteen ja lähden leikkimään parkkipirkkoa! Laitan tänne pysäköintikoosteen!

    VastaaPoista
  21. Vihdoin tänne osasin tulla, ohi työpaikan kaikkien palomuurien ja virusvahtien. Istu ja pala! - olen oikeasti hämmästynyt. Ihania reseptejä ja mukavia juttuja, niistä paistaa Emmi-muru läpi. Minä rupean nyt vakiovieraaksi.

    VastaaPoista
  22. Kiitos, kurja-emmi! Voi miten hauskaa, että tykkäät! Nyt päivittely on hieman hiipunut, kun kokeita pukkaa. Kuumakin on, ettei jaksa mitään ihmeellistä kokkailla. Mutta tämä on kiva "päiväkirja", pitäis enemmän kirjoitella ja valokuvailla, muutakin kuin lautasta. Pian nähdään!

    VastaaPoista
  23. Hyvää juhannusta Emsylle ja Lucalle!!

    VastaaPoista
  24. Kiitos samoin!!! Me joskus otetaan vielä kaikki menetetyt juhannukset takaisin, mutta ollaan nytkinn tunnelmassa mukana. Tuli nimittäin juuri ukonilma sopivasti päälle, niin kuin kunnon juhannukseen kuuluukin! Terkkuja!

    VastaaPoista
  25. Ihana blogi.Kokeilen varmasti ohjeita.Terveiset Hesasta ja Enäjärven suunnalta lähettää Coffee lady.

    VastaaPoista
  26. Kiitoos!! Kerro sitten, onnistuiko ohjeilla! ;)

    VastaaPoista
  27. Ciao Sitruunainen !
    Oli pakko jattaa tassunjalki, kun isi kertoi, etta kirjottelet blogia. Taalla siis pikkuserkkusi Kati ( Tuomisto ) ja oon talla hetkella toissa lahella Albengan kaupunkia Liguriassa. Joten ei kovin pitkan matkan paassa Torinosta?
    Lueskelin blogia ja tosi ihania resepteja ja natteja kuvia! ( Varsinkin kaikki gelato-kuvat sai maiskuttelemaan :D )Olen ollut nyt taalla n.6 vkoa ja taytyy sanoa, etta Italia on kylla vienyt mun sydamen, oon ihan ihastunut kaikkeen:ruokaan, ihmisiin, kulttuuriin jne. Mutta jatkan sun blogin lukemista ja haikailua ihanien ruokien peraan :)

    VastaaPoista
  28. No heippa! Hauska kuulla, että viihdyt! Kaikki on ilmeisesti mennyt oikein hyvin - huumaavista lämpömittarin lukemista huolimatta! Liguria on juu Piemonten naapurimaakunta, mun olisi pitänyt ottaa ja tulla sua tervehtimään! Olisipa enemmän vapaa-aikaa - blogin ylläpitokin jää taka-alalle niskassa hönkäilevien tenttihirviöiden ahdistellessa! :) Näinä päivinä täällä päässä Italia vie useammin herrmot kuin sydämen, mutta joka paikalla on toki omat hyvät puolensa! Suurkiitokset tassunjäljestä - vietä mukavaa loppukesää ja puhtia sullekin opintoihin!

    VastaaPoista
  29. Täällä ihan randomisti blogiisi eksynyt neitonen moikkailee.. Pakko päästä selailemaan oikeen ajan kanssa sivujasi.. Suosikkeihin!
    Sipulipiiras pääse kyllä kokeiluihin kunhan vaan viitsii uunin laittaa päälle..
    - Filippa
    ps. kiva tietää ettei ole ainut suomalainen italiassa, hehhe, vaikka näyttäähän meitä täällä olevan, jos vaan joskus hakisi :D

    VastaaPoista
  30. Hei Filippa, hauskaa, että pidät! Sipulipiiras oli tosiaan hyvää, sopii niin illanistujaisiin kuin retkievääksikin. Ai sinäkin täällä? Otan osaa! :D

    VastaaPoista
  31. Oijoi ihan tässä alkaa nälkä tulemaan kun noita lueskelee. :) Ihanaista syksyä vaan sinne saapasmaahan :) täällä suomessa alkaa syksyn kylmät yöt juuri tulemaan !!

    terv. Niina

    VastaaPoista
  32. Tattista vaan, Niina! Mulla on jo vähän ikävä pohjoista syksyä: kuuraa, kynttilöitä ja lämmintä saunaa! Taikatunnelmaa! Nautiskele niistä puolestani!

    VastaaPoista
  33. Moro!
    Taksikopilla ollaan.....ja lueskelen näitä Emppuliinin juttuja.Täällä sitä taikatunnelmaa löytyykin, hämärää ja hissuksiin. Jokainen varmaan ajattelee kotisohvaa ja takkatulta. Ja loska lentää! Paras syyskeli on jo mennyttä.
    Kohta onkin Joulu ja me nähdään.
    Terveisiä Lucallekin Ruotilan tätsyltä.

    VastaaPoista
  34. Tätsy! Kiva kun kävit moikkaamassa! Ja jippii, mehän nähdään ihan tosi kohta! Täällä on vielä härskit 13 astetta lämmintä näin iltayhdeksältä, päivällä on paljon lämpimämpi. Mulle alkaa riittää, talven kuuluu olla talvi! Onneksi kohta päästään Suomeen nauttimaan joulutunnelmasta! Ajele varovasti! Onneksi teillä on koppi ja netti ja kaikki, täällä nuo reppanat kuskit nököttää kymmenien autojen jonoissa keskellä katua, siellä näkyy mun vanhan pösönkin kaltaisia autoja, ei varmaan kovin mukavaa. Ei ne mua uskois jos kertoisin millaista on ajaa kyytejä Suomessa! :) Sano pojille terkkuja jos luet tämän!

    VastaaPoista
  35. Todella tyylikäs blogi!

    VastaaPoista
  36. Tosi hienoja kuvia tässä blogissa!
    Reseptitkin vaikuttaa herkullisilta; kokeilen niitä sitten kun löydän kodinhengettären itsestäni.

    VastaaPoista
  37. Kiitos kommenteistanne! Ne piristää laiskistuneen bloggaajan mieltä ja ehkäpä houkuttelee pian taas postailemaan! Hessu: sisäiselle kodinhengettärelleni lienee käynyt samoin - on jatkettava kai etsintöjä! ;)

    VastaaPoista
  38. Kiitoksia vierailustasi. Tulin vasta kaynnille ja heti tuli nalka! Pitanee menna ostamaan kanaa ja ruveta kokkailemaan... :)

    VastaaPoista
  39. Rakkaat lapset, tervetuloa Suomeen! Epäilit, tokkopa koskaan tulet ikävöimään mitään Italiasta, aivan varmasti tulet! Ensimmäisten räntä- ja loskakelien aikaan viimeistään ellet jo sitä ennen Salen vihannestiskillä.
    Aina kuitenkin jommalla kummalla teistä se oma rakas kotimaa on kaukana, niinpä laulan sinulle ja Unelmavävylle tervetuliaislaulun:

    "Lintu"

    Maailmaan mä avaraan, jos mennä voisin vaeltamaan ja voisin nähdä kaiken sen, myös paikankin niin lämpöisen.
    Mikä ohjaa kohtaloa? Mikä on ollut ainiaan? Maailmaan mä avaraan, jos mennä voisin vaeltamaan ja voisin nähdä kaiken sen, mi viepi ihmisen onnehen.

    Kaihoten nyt katselen, kun lentää tuolla lintu pienoinen, se nousta korkealle saa ja näkee kauniin, kauniin maan.
    Täällä nurmet, metsät vihannoi, puut vetten pintaan heijastua voi.
    Miksi jäisin ikävään, kun lintu siivin lähtee lentämään?
    Mä lapsi maanhan olen vain ja täällä tehtäväni sain.

    Vaikka joskus vaeltaa
    mä voisin kauas merienkin taa,
    en omaa maata unhottaa
    mä silti tahdo milloinkaan.
    Minne vaiheissani joudunkin,
    taas mieli tänne palaa takaisin.
    Niin kuin muuttolinnun tie,
    ain elon polku varmaan kotiin vie,
    ja mielen lämmön suuren saa
    tää kaunis, armas synnyinmaa.

    Cecil Aubry, suom. Hilkka Norkamo

    Kohta nähdään, täällä jo pyyhitään silmäkulmia.

    VastaaPoista
  40. :D Kiitos, äiti, olipa IHANA laulu!!! Olet varmaan oikeassa, ainakin mitä tuohon vihannestiskiin tulee! ;)

    Mistä näin kauniin runon oletkin löytänyt? Täytyykin oitis Unelmavävylle tuo tulkata, vaikka "melko pitkällehän" poika pötkii jo ilman tulkkiakin. Kirjoitti äsken omaan juomapulloonsa "Lucan pullu". Vähän nauratti! Sulta saatuun Viivi ja Wagner -kalenteriin kirjoitellaan silloin tällöin ylös näitä hauskoja kielikömmähdyksiä, eihän niitä sitten myöhemmin muista.

    Pian nähdään, mahtavaa! Pitäkää sauna kuumana!

    VastaaPoista
  41. Heippa tyyne-tylleröinen!

    Voi hitsi, meidän täytyy kyllä varailla Lucalle noita pulluja vähän joka paikkaan kun tulette!
    Toivottavasti säilyy lämpimät ilmat täälläkin että saatte nauttia ihanista elokuun taika-illoista ulkosalla istuksien.
    Kerro vaan omat toivomuksesi, mitä sulle varataan.
    Kärpäset saatte kyllä pakata sitten matkalaukkuihinne ja viedä ne välillä kattelemaan Italiaano-kärpäsiä.
    Elelkäähän taas hyvin ja ONNEKSI OLKOON hyvin menneistä tenteistä! Nyt voit pitää lomaa hyvällä omallatunnolla.
    Haastellaan sitten lisää kun nähdään kohta,Lucalle paljon terkkuja!!!

    t. taija

    VastaaPoista
  42. No heippa tätsy! Ihanaa pian tulla taas Suomeen, enää pari yötä jäljellä!! Kärpäsistä huolimatta kyllä lomalla tulee olemaan taas mukavaa! Varatkaa itsenne, teitä me tullaan tapaamaan! :) Terkut kerrottu, kiitos kiitos!

    Kohta nähdään!!! :)

    VastaaPoista
  43. Nami, nami, minun vatsa kaipaa kotijugurtin lellittelyä. Tuskin maltan odottaa. Ja kaikkia muita herkkuja...
    Tulkaa korkealla ja kovaa, ei niin kuin lentäjäpojan äiti neuvoi: "Muista sitten ajaa hiljaa ja matalla!"

    t.äiti
    ps.Vadelmat ja mustikat täällä odottavat leipuria.

    VastaaPoista
  44. Oho, vierähti aikaa ennen kuin huomasin tämän viestin! :D Eikö ollutkin hyvää se kotijogurtti!

    VastaaPoista
  45. Karjalanpiirakat voi ajella (kaulita) myös pastakoneella. Ensin levy n. 3 mm ja sitten ensin 1:llä ja sitte toisinpäin soikiot pyöreiksi 5:lla. Kuoritaikinaan voit lisätä n. 1 rkl ruokaöljyä niin menee paremmin koneesta läpi!
    Teemme tyttäreni ja kummityttöni kanssa usein piirakoita ja mums, nams! Koko suku tykkää! T Marketta

    VastaaPoista
  46. En edes tiedä miten tänne sivuillesi eksyin, mutta onneksi eksyin, koska nämä sivusi on niin ihanat! Kaikkia ihana reseptejä, selaisin vaikka kuinka kauan. Kuvat on niin hienoja.
    Mut tulee niin haikea olo kun selaan. Haaveilen lomasta Italiaan, kahdesti siellä oon lomaillu, mutta nyt ei mahdollista.
    Mut niitä aikoja odotellessa seuraan blogiasi ja sen kautta nautin Italian herkuista! Ja välillä opettelen niitä itse tekemään. :)

    VastaaPoista
  47. Voi miten mukavaa kuulla että tämäkin huonolle hoidolle jäänyt blogi voi synnyttää mukavia muistoja! Vaikuttaa siltä että olet viettänyt hienoja lomapäiviä Italiassa. Itsekin teen pelkkiä nojatuolimatkoja (paitsi Suomeen, jonne tulee mentyä ihan oikeasti) ja olen huomannut että monien ulkosuomalaisten blogien välityksellä saa ikäänkuin maistaa palan elämää maapallon eri kolkissa - kuitenkin suomalaisesta vinkkelistä tutkailtuna.

    Täytyykin lisätä lempiblogieni listaan muita löytämiäni mualimalla kirjoitettuja blogeja niin voidaan jakaa lisää "matkailukokemuksia" keskenämme!

    Täytynee myös panostaa päivitystiheyteen... ehkä jo tänään?!

    VastaaPoista
  48. Marketta: tuo olikin hyvä idea! Täytyy lisätä vinkkisi karjalanpiirakkaohjeeseen. Viimeksi pastaa vääntäessäni en viitsinyt ottaa konetta esille ja kaulin pastankin käsipelillä. Riippuu ehkä määristä, jos on paljon kaulittavaa niin voipi käydä ranteen päälle ja kone tulee tarpeeseen. Mukavaa keksiä uusia käyttötarkoituksia harvoin käytettäville laitteille! Kiitos!

    VastaaPoista
  49. Heipparallaa!
    Karkasin töistä aikaisemmin ja lähdin viihtymään tänne sun blogiisi. Yksi minun tosi vanha ystävättäreni on laihduttanut itsensä aivan käppyräksi ja lähtee muka esiintymäänkin sinne teille Italiaan kesällä....Mikä on sinun neuvosi minulle ruokavalion suhteen että pääsisin myös eroon näistä mahtavista jenkkakahvoistani?
    terv. Tätsykkä Ruotilasta.

    VastaaPoista
  50. Olipa mahtava kuorofestivaalimatka ja ihanaa oli nähdä teidät Sirmionessa ja Venetsiassa. Kaunis maa ja hyvät ruuat lukuunottamatta Al Fioren munakkaat ja Mattaranan kasvispöperöt ja keliakiaruuat. Erikoisruokavalioon Italiassa olisi vielä varaa panostaa. Ei ihan uskottava tuo Berlusconi;)
    Ensi viikolla nähdäänkin täällä Suomessa. Tervetuloa babyseni!

    VastaaPoista
  51. Mummo kiittää! Olipahan hauska matka Italiaan. Se sujui laulaen ja nauraen. Venetsia jäi vähän kuumanpuoleiseksi tuttavaksi, kiitokset opastuksesta.

    VastaaPoista
  52. Eksyin nyt tänään illalla tänne, kun olin hiukan etsimässä sitruunabrouskun vinkkejä, kun satuin ostamaan sitruuna pastaa (Pasta Artiginiale, Firenze)hakaniemen kauppahallista Roinisilta. Mukavan oloisia reseptejä sinulla, aloitan just grillaamaan modifioitua versiota sitruuna broiskusta :) Katsellaampa millainen tulee,..

    VastaaPoista
  53. Missä bloggaaja? Elonmerkkejä, kiitos.

    VastaaPoista
  54. Hyvää päivää,

    Olemme laillinen ja luotettava lainanantaja. Lainaamme rahaa henkilöille, jotka tarvitsevat taloudellista tukea, annamme lainoja ihmisille, joilla on huono luottotieto tai jotka tarvitsevat rahaa laskujensa maksamiseen investoidakseen yritystoimintaan. Joten etsit kiireellistä lainaa? Sinun ei tarvitse huolehtia, koska olet oikeassa paikassa, tarjoamme lainoja, joiden korko on alhainen (2%), joten jos tarvitset lainaa, sinun odotetaan ottavan meihin yhteyttä tämän sähköpostiosoitteen kautta: lapofunding960@gmail.com

    VastaaPoista
  55. Oletko tarvinnut lainaa ja jos sinulla on ollut vaikeuksia saada apua? Älä enää huoli, sillä Good Credits Foundation, joka on yksityinen lainayhtiö, on päättänyt tuoda taloudellisen tuen kotiovellesi prosenttiosuudella 2. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on lähettää heille sähköpostia yrityksen sähköpostitse osoitteeseen goodcreditsfoundation@gmail.com ja tarpeesi tyydytetään ilman mitään stressiä.

    VastaaPoista