lauantai 18. huhtikuuta 2009

Kesäkurpitsaräjähteet - esplosivi di zucchine





Pakkohan näitä oli kokeilla, kun törmäsin reseptiin Cookaroundin keskustelupalstalla. Sinne on myös kerätty koko liuta eri kokkikolmosten ottamia valokuvia tekemistään räjähteistä, kuvatekstillä: "Myös he ovat valmistaneet näitä". Vakuuttavaa, eikö? Reseptin laatijan sanoin: "Näitä kutsutaan räjähteiksi, sillä jos ette juokse pian piilottamaan tarjotinta, syötte ne kaikki ja halkeatte!".




Viipaloi kaksi kesäkurpitsaa hyvin ohuiksi siivuiksi pituussuuntaan leikaten. Silppua rumimmat siivut pieniksi tikuiksi. Käristä niitä oliiviöljyssä pannulla yhdessä silputun kevätsipulinvarren kanssa, lisäten joukkoon lusikallisen kapriksia sekä muutaman anjovisfileen. Keitä kasaan viitisen minuuttia. 




Sekoita tehosekoittimella purkillinen tonnikalaa öljyssä, yksi kananmuna ja 30 g raastettua parmesaania.




Yhdistä jäähtynyt kesäkurpitsasilppu tonnikalatahnaan. Lusikoi täytettä kesäkurpitsasiivuille ja kieritä rullaksi. Kiinnitä vaikka hammastikuilla ja nakkaa uunivuokaan reikä kohti kattoa. Sivele pintaan oliiviöljyä ja ripottele korppujauhoja päälle. Paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Tarjoile lämpiminä tai kylminä. Suosio on taattu!




Täytettä jäi yli, joten lusikoin sen munakoisosiivujen päälle. Keräsivät ylistyksiä!




2 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita sinulla! Ja mitä kesäkurpitsareseptejä! Tänne palaan ja näitä teen.

    VastaaPoista
  2. No kiitos kiitos! Juu kesäkurpitsat maistuu kyllä, etenkin näin kevätaikaan. Meidän kyökissä kasvisten määrä ohitti pastan kulutuksen löydettyäni ruokakaupan, jossa kasvikunnan tuotteet myydään vuoden ympäri euron kilohintaan! Ja nyt tämän blogin myötä on ilo kokeilla vähän erikoisempiakin reseptejä! Hauskaa, että vihdoin on ilmestynyt lukijoita paikalle! Toivottavasti kelpaa jatkossakin!

    VastaaPoista