maanantai 20. huhtikuuta 2009

Hunajaiset jauhelihapihvit & Puglian vihreät pavut




Näitä ihania jauhiksia tulee aina silloin tällöin tehtyä, kun kaapista sattuu löytymään oikeat ainekset. Innoittajanani on toiminut Ruoka-Pirkka, jossa esitellyt ainekset (pihvit ja kastike) olen tunkenut kaikki itse pihveihin (smetanaa lukuunottamatta). Siispä tässä oma versioni Pirkan jauhispihveistä:

Ainekset:

sopivasti naudan jauhelihaa
pari lusikallista silputtuja kapriksia
pätkä silputtua chilipaprikaa (meiltä niitä löytyy vielä viime kesän jäljiltä säkillinen pakkasesta, jossa säilyvät tuoreina)
oreganoa tai basilikaa
lusikallinen hunajaa
pari veitsenkärjellistä dijon-sinappia
suolaa ja pippuria

Ainekset sekoitetaan ja taikina taputellaan hyvin hyvin litteiksi lättysiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Paistetaan uunista riippuen, mutta noin 180 asteessa parikymmentä minuuttia. Niin, toki pihvit voi paistaa parilalla tai grillata, meillä moisia välineitä ei vaan ole käytössä, kun parila sanoi itsensä irti.



Herkkupihvien kumppanina nautimme tällä erää vihreitä papuja puglialaisittain:

Keitä haluamasi määrä vihreitä papuja suolatussa vedessä. Kuullota kasarinpohjalla oliiviöljyssä valkosipulia ja chilipaprikaa (silputtuina mikäli pidät vahvemmasta mausta), lisää sopivasti tomaattia mieleisessäsi muodossa (soseena, murskana, tuoreena ja pieneksi hakattuna, jne.) ja keittele kasaan. Yhdistä pavut soosiin, pöläytä persiljasilppua niskaan ja nauti!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti