keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Broileripiilo




Tuli ostettua tarjouksesta kahden jättikanan rinnat. Eli neljä isoa rinnusta yhteensä. Sain kuin sainkin halkaistua kaikki neljä kahtia, mutta taskua viiltäessä tuli tenkkapoo: ensimmäisten kuuden fileen kohdalla reikä irvisti aina ikävästi saumapuolelta. Kaksi viimeistä onnistuivat täydellisesti!

Taskut täytettiin paistetulla salaattisikurisilpulla (endiiviksikin kutsuttu?), paloitelluilla mustilla oliiveilla, hienonnetulla mozzarellalla, suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla. Broiskujen pintaan pöläytettiin hieman currya ja tietysti suolaa.

Kanojen kaveriksi valmistettiin ricotta-tomaattitäytteisiä salaattisikureita, joita neuvotaan keittämään pituussuuntaan halkaistuina viitisen minuuttia maidolla (säilyttää vihanneksen valkoisen värin) maustetussa vedessä. Tämän jälkeen ne valutetaan, ladotaan uunivuokaan ja leikkuupinnalle lusikoidaan tällaista täytettä:

Sekoitetaan yhteen sopivasti ricotta-juustoa, tomaattisilppua, voimakkaan makuista juustoa raasteena (parmesaani käy hyvin), mustapippuria, sekä basilikaa tai timjamia.

Buon appetito!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti