keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Caesar-salaatti




Superherkullinen salaatti, joka on helppo kasata, mutta hyvän kastikereseptin löytäminen ei olekaan niin yksinkertaista. Viimein sen löysin ja kerron sen tässä:

Ainekset Caesar-salaattiin:

rooman- eli sidesalaattia
leipäkrutonkeja (pannulla rapeiksi paistettuja leipäkuutioita kevyesti suolattuna)
parmesaanijuustoa lastuina
Caesar-kastiketta

Perussalaattiin voi lisätä maun mukaan esimerkiksi paistettua pekonia, keitettyä kananmunaa, grillattua broilerinrintaa, tomaattilohkoja, jne.

Tässä se ihana kastike:

1 munankeltuainen
vajaa desilitra e.v. oliiviöljyä
3-4 anjovisfileetä
1 kookas pehmeäksi keitetty valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl vettä
mustapippuria
dijon-sinappia
Worcestershire-kastiketta

Viimeistä ainesosaa minulla ei ollut käytössäni, mutta mieleeni tuli korvata se pienellä pisaralla tummaa siirappia (joskaan siirapilla ei ole mitään tekemistä tuon kastikkeen kanssa). Mutta lopputulos oli hurmaava! Valkosipulin keitin vedessä, sillä vaikka siitä pidänkin kovasti, raakana sen aromi on omaan suuhuni - ja vatsaani - turhan voimakas. Mikäli raaka kananmuna hirvittää, sen tilalla voi tietysti käyttää majoneesia.

Valmista Caesar-kastike juomalasissa vatkaamalla keltuaista voimakkaasti haarukalla. Lisäile pienissä osissa oliiviöljyä, edelleen vatkaten. Kun seos muuttuu majoneesiksi, lisää tilkka vettä, jolloin se notkistuu kastikkeeksi. Lisää soosiin muutkin aineet. Tarvittaessa lisää vielä vettä saadaksesi kastikkeesta riittävän juokseva. Maista: mikäli tuo veden kielelle, olet onnistunut!

Tämä kastikeohje ei kenties ole mitä oikeaoppisin, mutta itse olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen! Maiskis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti