tiistai 14. huhtikuuta 2009

Parsakaalipasta - pasta con i broccoletti




Psst. Revisio tästä pastojen kermasta vaihekuvineen löytyypi täältä!

Herkullinen ja keväinen pasta-annos syntyy näin:

Täytä suurehko kattila vedellä ja aseta kuumalle levylle. Irroita ja puhdista parsakaalin kukinnot. Kun vesi kiehuu, lisää reilu lusikallinen merisuolaa, sekä noin 200g lyhyttä pastaa, jonka keittoaika on noin 12 minuuttia. Lisää kiehuvaan veteen myös parsa.

Aseta kuumalle levylle suurehko kasari. Käristä tilkassa oliiviöljyä kymmenisen kappaletta anjovis/sardellifileitä, silputtu tai murskattu valkosipulinkynsi, sekä pätkä hienonnettua chilipaprikaa.

Siivilöi pasta ja parsa minuutin verran etuajassa, ota talteen tilkka keitinvettä. Siirrä parsa ja pasta kasariin ja pyörittele seosta hetki pannulla. Lisää sinne tarvittaessa tilkka keitinvettä, sekä loraus hyvää oliiviöljyä. 

Lusikoi lautaselle ja mausta halutessasi parmesaaniraasteella.


1 kommentti:

  1. Ensiksi puhutaan parsakaalista sitten parsasta?

    VastaaPoista