maanantai 1. kesäkuuta 2009

Pennejä tuoremakkaralla, sahramilla ja kesäkurpitsalla





Auringonkeltainen ja kesän makuinen on tämä herkullinen pasta. Sen voi valmistaa myös ilman sahramia, tuoremakkaran voi korvata vaikka kinkku- tai pekonisuikaleilla ja kesäkurpitsojenkin tilalla voi käyttää esimerkiksi herkkusieniä. Aloitetaan kokkaus laskemalla tilavaan pastakattilaan raikasta vettä lämpenemään. Sen kiehumista odotellessa valmistetaan 'kastike':


Kuvassa tuoremakkara.


Poistetaan makkaran ympäriltä suoli, sisus hienonnetaan ja kuullotetaan pannulla sipulin kera.


Kesäkurpitsat siivutetaan tai pilkotaan maun mukaan. Ne lisätään pannulle ruskistumaan. Suolataan, pippuroidaan ja kaadetaan joukkoon puolisen lasillista valkoviiniä. Haihdutetaan alkoholi hyvin kuumentaen. Lasketaan juomalasiin pieni tilkka vettä, johon liuotetaan yksi annospussillinen sahramia. Kun pasta on keitetty, se valutetaan ja kaadetaan pannulle muiden ainesten joukkoon. Kuumennetaan ja lisätään sekaan sahramiliemi. Maustetaan persiljasilpulla ja parmesaaniraasteella. Na-mi!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti