torstai 4. kesäkuuta 2009

Meren herkut -perunasalaatti & kinkkua melonilla



Päivänsankarin lempiruokaa on meren hedelmät -salaatti! Resepti löytyy postauksen häntäpäästä...


Aamu alkoi näin makoisasti! Eikä tarvinnut edes sormia napsauttaa! :)


Hellepäivän alkupala: meloni halkaistaan, kaavitaan ja leikataan pituussuunnassa lohkoiksi. Ne kuoritaan ja... 


...kääritään suikale ilmakuivattua kinkkua ympärille, mmm...


Meren lonkeroeläimet vipataan kattilaan, jossa kylmää vettä. Sitten levy lämpenemään ja otetaan pois noin varttitunnin kuluttua - kun kiehahtaa. Vettä ei suolata lainkaan, sillä muuten elukoista uhkaa tulla sitkeitä. Vinkki tuli kalakauppiaalta ja toimi erinomaisesti! Säästää samalla energiaa.


Sekoitetaan yhteen napakoiksi keitettyjen perunakuutioiden kanssa. Sekaan lisätään vaikka katkarapuja tai surimipalasia (lisää ne jäisinä, siten keitetyt aineksetkin viilenevät samalla!), silputtua kevätsipulinvartta, sekä persiljaa. Maustetaan suolalla, sitruunalla ja oliiviöljyllä. Supermaiskis - tämä totisesti vie kielen mennessään!


Jälkiruoka löytyi kotikadun varrelta - uusi jäätelöbaari tarjosi ihmeellisiä ihania makuja, joista toinen valkosuklaa-appelsiini-inkivääri ja toinen kukkaistuoksuinen mansikkajäätelö. 




5 kommenttia:

  1. Hurjan hyvältä kuulostaa salaatti merenelävillä,nam!

    VastaaPoista
  2. Todellakin herkullisen kuuloinen salaatti ja meloni+kinkku-yhdistelmä toimii aina.
    On sinulla siellä mahottomat jäätelöapajat, mahtaa olla hieman eri maata kuin kotisuomen esanssiset "herkku"jädet :D

    VastaaPoista
  3. Mut mulla on älytön ikävä valion ja ingmanin pureskeltavia jäätelöitä! Ne on myös hyviä esansseista huolimatta - erilailla hyviä! Joo, on tullut tavaksi esitellä noita jätskikokemuksia täällä blogissa. Niistä on kiva vetää yhteenveto kesän lopulla, ehh..

    Suosittelen superlämpimästi tuota viileää merenherkullista salaattia! Kävi vielä tuuri kun löydettiin sattumalta kiinteitä perunoita. Täällä kun erilaiset (yleensä jauhoiset) lajikkeet heitellään kaikki samaan kuormaan, enkä minä ainakaan silmäpelillä niitä osaa erotella toisistaan.

    VastaaPoista
  4. Blogisi on ihana. On pitänyt monta kertaa jättää kommentti, mutta saan sen vasta rustattua. Tulen kuvistasi ja resepteistäsi aina hyvälle tuulelle ja saan kaiken lisäksi inspiraatiota omiin kotikokkauksiini.;) Tätäkin salaattia on pakko kokeilla, kunhan löytyy sopiva perunalajike(!) ja pääsen lähikaupungin kalatorille tai satamaan käymään tarpeeksi aikaisin. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Kiitos auringon(kukkai)sista terveisistä! Meidän salaattiaineksemme löytyivät Carrefourin tarjoustiskistä ja oikein maukasta oli! Perunat oli "uusia pottuja" siis novelle, vaikka olikin aika isoja, kolhiintuneita möhkäleitä.

    Blogimaailmasta löytyy paljon luotettavia kokkailuvinkkejä, nehän perustuvat kaikki tavallisten kokikokkien omiin kokemuksiin! Aurinkoista viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista