maanantai 18. toukokuuta 2009

Kesäkurpitsa-papumunakassalaatti





Kyllä nyt pukkaa simppeliä lounasvinkkiä arkistojen uumenista. Grillatut kesäkurpitsat, kaprikset ja munakassuikaleet tekevät vihreästä salaatista mukavan ruokaisan. Taisimme lisätä megasalaattiimme vielä tonnikalaa ja tomaattilohkojakin! Ei kun lounastelemaan!




Oooikein herkullinen munakas syntyy käden käänteessä! Tässä varsin perusteellinen ohje:

Pannulla oliiviöljyssä kuullotetaan sipulirenkaita. Sardellifileet sopivat mukaan erittäin mainiosti. Lisätään pannulle vihreitä papuja ja annetaan niiden hieman kypsyä. Rikotaan riittävästi munia syvälle lautaselle. Maustetaan ne suolalla, pippurilla ja persiljalla. Lätkytellään munien rakenne rikki. Lisätään taikinaan pavut pannulta, pyöräytetään sekaisin ja kaadetaan seos takaisin öljytylle pannulle. Paistellaan miedolla lämmöllä ja käännetään ympäri, kun pannua kallistettaessa munakkaan pinnalla ei enää juoksentele nesteitä. Valmis munakas suikaloidaan ja nautitaan raikkaan salaatin kera!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti