torstai 14. toukokuuta 2009

Munakoisosalaatti - Kiukkuisen pilvispäivän pelastus





Herkullinen salaatti syntyi tänään kuin tyhjästä. Niin oli herkullista, että sai päivän kiukkupussinkin hyvälle tuulelle! Nimimerkkini kuvasi terävästi kantajaansa, kun aamu alkoi vuosittaisella parturivisiitillä. Voi kurjuus! Olihan se latvasto varsin hurjassa kunnossa, mutta että pitikö sitä kyniä peräti 15 senttimetrin verran? Minulla oli elämäni ensimmäistä kertaa oikein ihanan pitkät kutrit ja vips - paluu lähtöruutuun. Voi voi, kuinka tylsä parturinryökäle, mokoma rontti! Kaiken lisäksi hinnastossa ilmoitettu 12 euroa leikkauksesta muuttui 29,50 euron loppusummaksi! Just niin tyypillistä!
   Suru puserossa astuin kadulle (tuntien itseni edellisessä postauksessani vilahtavaksi kerityksi lampaaksi) ja vilkaisin kelloa. Aikaa oli kulunut paljon ja ruokakauppojen ovet menivät kiinni nenäni edestä. Kyllä vain: saappaan varresta kärkeen asti kello 12:30-15:30 vietetään lounastaukoa. Pikainen lounas oli loihdittava jääkaapin harvoista antimista - sattumalta syntyi hurjan herkullinen salaatti, joka taitaa lähteä mukaamme myös seuraavalle piknikille. Koostumus on äärimmäisen kevyt, mutta oikein mehevä ja täyttävä.

Munakoisosalaatti

Siivutetaan pesty munakoiso ohuiksi viipaleiksi:




Viipaleet suolataan ja ladotaan leivinpaperoidulle uunipellille, paistetaan noin vartin verran 180-asteisessa uunissa. Grillillä syntyisi varmaankin todella herkullisia siivuja. Viipaloidaan pesty kesäkurpitsa vaikka viistoon leikaten ja paistetaan viipaleet pannulla oliiviöljyssä. Siivutetaan ohuiksi lastuiksi pallero mozzarella-juustoa, sekoitetaan yhteen grillattujen vihannesten, sekä kirsikkatomaattien, oliivien ja tonnikalan kanssa. Maustetaan tuoreella basilikalla ja/tai kuivatulla oreganolla, sekä suolalla ja balsamiviinietikalla. Namskis - jo alkaa mutrusuuta hymyilyttää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti