keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Tagliolinit munakoisolla ja simpukoilla





Tämä oiva resepti on aikoinaan löydetty itsepalvelupesulan penkiltä. Lehdestä revityn sivun alkuperästä minulla ei ole harmainta aavistusta, mutta maku puhuu puolestaan! Tällä kertaa - puhtaasti ulkonäön vuoksi - paistoin munakoison kuoret kikkaraksi, mutta itse pidän munakoisosta enemmän kuorineen päivineen.





Ainekset:

500 g tagliolini-tuorepastaa (tänään kaapista löytyi spaghettia, jota keitin noin 250g)
400 g simpukoita kuorineen (tai pieni purkki Lidlin säilykkeitä :D )
1 munakoiso
3 tomaattia (tai tölkillinen murskaa)
nippu basilikaa ja persiljaa
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria (viimeinen oli loppu, silppusin chilipaprikaa tilalle)


Simpukat liemessään:


Tein näin: Silppusin valkosipulinkynnen ja chilinpätkän, paistoin niitä pannulla simpukoiden kera ja maustoin persiljasilpulla. Taisin ruikata hieman valkoviiniäkin niskaan. 




Siirsin simpukat lautaselle odottamaan. Kuorin munakoison kuorimaveitsellä ja suikaloin kuoret kapeiksi liuskoiksi. Paistoin ne pannulla rapeiksi - toimittavat koristeen virkaa. Kuoritun munakoison kuutioin ja pyörittelin kuumalla pannulla. Lisäsin tomaattimurskan ja lasilllisen vettä, silputun basilikan, sekä ripauksen suolaa. Annoin kastikkeen muhia sillä välin, kun keitin pastan. Lisäsin pataan simpukat ja spaghetit, annostelin lautasille ja koristelin hörsökkeillä. Pesukoneen hajoaminen ei aina ole ikävä juttu!





2 kommenttia: