maanantai 4. toukokuuta 2009

Pizzanpaistajan pata - carne alla pizzaiola





Tässä aiemmin lupaamani herkullinen napolilaisresepti. Huomio lihan erikoiseen valmistustapaan (ainakin omasta mielestäni) - sitä ei nimittäin ruskisteta lainkaan! Toki sen voi valmistaa juuri niin kuin huvittaa, mutta tässä mahdollisimman alkuperäinen ohje:

Ainekset:

puoli kiloa naudanlihaa kuutioina tai siivuina
puoli kiloa kuorittuja tomaatteja (tai kirsikkatomaatteja tai silputtuja tuoreita tomaatteja tai tomaattimurskaa tai tomaattisosetta.. huh)
2 valkosipulinkynttä
oreganoa
suolaa ja pippuria
1,5 dl oliiviöljyä 
(halutessaan myös basilikaa, kapriksia, oliiveja)




Täällä pohjoisessa sanotaan huokausten kera, että "Voi niitä napolilaisia niiden öljyjensä kanssa!". Esimerkiksi tv:n kokkausohjelmissa näkee ranneliikkeen perusteella, kuka on etelästä ja kuka taas ei. Aloitetaan siis kaatamalla öljy pannulle - löysin rantein! Samaan syssyyn lisätään tomaatti, halkaistut tai viipaloidut valkosipulit ja maun mukaan oreganoa. Keitellään tomaatit kypsiksi, noin viitisen minuuttia, jonka jälkeen pannulle lisätään liha, sekä suola ja pippuri. Annetaan kypsyä miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes liha on valmista ja soosi kiehunut kivasti kasaan. Pataan voi vielä ripotella tuoretta basilikaa lisäaromia tuomaan. Meidän versiossamme mukaan lisättiin myös pari oliivia sekä ripaus kapriksia. 

Soosi sopii myös pastakastikkeeksi tai broilerin kumppaniksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti