sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Paras pasta perunoilla ja basilikalla





Kun sunnuntaiaamuna ulkoa kantautuu kesän ääniä, ei millään viitsi nukkua pitkään. Yläkerran ukolla on parveke täynnä lintuhäkkejä ja tipuset menevät keväästä ihan sekaisin. Ihana viserrys kuuluu yötä päivää! Lisäksi auringon voi jotenkin kuulla korvin, eikö vain? Noh, juuri heränneenä valmiina vastaanottamaan kesän suloisuus kaikilla aisteillani, tepastelin kadun puoleiselle ikkunalle ja leväytin ne auki: mitä korviini kantautuikaan? Legendaarisen calabrialaisnaapurimme ääni (josta ei voi erehtyä) kiljumassa "Huo*an pojat!!" ;) Että hyvää huomenta vaan!

Tulin tietokoneelle laittamaan valokuvia järjestykseen ja löysin nämä arkistojen uumenista. Tätä ohjetta ei kannata ohittaa!

Pikkupastaa herne-porkkanakreemissä

200 g pienikokoista pastaa
saman verran herneitä
pari porkkanaa
peruna tai pari
puolikas salottisipuli pilkottuna (tai valkosipulinkynsi + pala sipulia)
nippu basilikaa
e.v. oliiviöljyä
1/2 litraa kasvislientä
suolaa ja pippuria

Kuullota öljyssä sipulia, lisää pannulle pilkotut perunat ja porkkanat. Käristä hetki ja lisää myös puolet herneistä, muutama basilikanlehti ja kasvisliemi. Keittele kasaan. Aikaa voi kulua puolisenkin tuntia.



Keitetyt kasvikset pyöräytetään tehosekoittimessa tai survotaan sauvasekoittimella.



Maustetaan suolalla, pippurilla, sekä lopuilla herneillä ja basilikalla. Keitetään pasta 'al denteksi' suolatussa vedessä ja lisätään soosin sekaan. Mmm.. buonissimo appetito!





2 kommenttia:

  1. Nayttaa tosi hyvalta! En ole koskaan kuullutkaan tasta! Pitaa ehdottomasti kokeilla tatakin.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen: maut ovat tosi raikkaat, mutta kuitenkin täyteläiset! Olen miettinyt, että pitäisi kokeilla myös ilman pastaa, sosekeittona. Basilika kuuluu kevääseen kuin nenä naamaan!

    VastaaPoista