perjantai 15. toukokuuta 2009

Minttulihapullat





Nämä herkulliset pyörykät valmistuivat uunin lämpimässä. Ne voi toki (uppo)paistaa myös pannulla, mutta näin lopputulos oli oikein mehevä, eikä lainkaan tunkkainen. Minttu ja valkosipuli tuovat simppeleihin lihapulliin makoisan säväyksen!

Kippaa suureen kulhoon mukava klöntti naudan jauhelihaa. Silppua tukku tuoretta minttua ja maun mukaan valkosipulia. Sekoita yhteen jauhelihan kanssa, mausta suolalla, jauhetulla mustapippurilla, sekä lisää joukkoon kananmuna tai kaksi (puolta lihakiloa kohden kolmisen munaa), sekä riittävästi korppujauhoja (tai hienonnettua vanhaa leipää, jonka reunat on leikattu pois). Korppujauhoja lisätään niin kauan, kunnes massa kiinteytyy ja siitä on helppo muotoilla palleroita. Pallerot voi halutessaan kieritellä korppujauhoissa.

Pallukat ladotaan leivinpaperoidulle uunipellille ja paistetaan 180 asteessa 20-30 minuutin ajan.


Poikkileikkaus


Idea! Lihapullien pinnan voi ruskistaa pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, lisätä pannulle lasillisen valkoviiniä ja antaa nesteen kiehua kasaan. Pullat voipi nostaa sivuun ja lisätä pannulle lurauksen vettä ja ripauksen maizenaa. Ne keitellään kasaan ja voilà! Kastike on valmis!


Cocktailpullia ja kesäkurpitsansiivuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti