keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Penne alla Vodka - maailmankaikkeuden syntisin pasta!
Hoi pasta alla carbonaran ystävä! Älä jätä tätä väliin! Järjettömän helppo valmistaa ja vie tajun mennessään! Määrät kahdelle, kas näin:Vippaa pannulle knölli voita. Käristä siinä chilipaprikaa.Lisää pari lusikallista tomaattipyreetä ja hyvin runsas kourallinen savupekonikuutioita.Ruskistele hieman......ja ruikkaa desin-parin verran kermaa päälle.Sekoittele, kas näin.Kaiva sitten kaapista vodkapullo esiin. Ravistele nähdäksesi, josko pohjalle olisi jäänyt vielä tilkka. Ihan kolmisen lusikallista riittää. Kuvan pullossa on muuten liian vähän, enemmän olisi saanut olla kahta henkeä kohden. Kaada ilojuoma kerman sekaan ja kuumenna terhakkaalla liekillä, jotta alkoholi haihtuisi... nenä pois sieltä pannulta! Raaputa mukavasti grana padanoa tahi parmesaania joukkoon. Keitä penne-pastaa parinsadan gramman verran, valuta kun kypsyys on al dente ja sekoita kastikkeen joukkoon. Koristele ja nauti. Iskän sanoja lainaten: Kyllä persikkaa hörkkii!

4 kommenttia:

 1. Olipa helppo ja kivan visuaalinen ohje! Mä en tuota pekonia syö,mutta varmaan voisi tuota muuten laittaa, vodka se varmaan tekee terää tuossa soosissa.

  VastaaPoista
 2. Käytetätäänkös Saappaan varren suussa enemmänkin voita? Itse lorautan pannuun fifty-fifty (voita ja öljyä), jos käytän (valko)sipulia tai sitten pelkästään öljyä. Täytyypä ostaa tuota maustevettä. Kävisiköhän siihen grappa?

  VastaaPoista
 3. Mulla on ollut tämän tapainen resepti kokeilulistalla jo pari vuotta, en vain ole saanut tai uskaltanut saada aikaiseksi. Vodkaa ruokaan, pakkohan sen on olla hyvää :D
  Kivat vaihekuvat :)

  VastaaPoista
 4. Yaelian: kokeile ihmeessä vaikka ilman pekonia, tosin jotakin suolaista ja mielellään savustettua kyseinen pasta vaatii, miten olisi pähkinät? Jos syöt kalaa, savulohi on mainio korvike myös, kokeiltu on sitäkin.

  Lissu: voi olla, vaikka Torino on kuulemma Italian toiseksi suurin välimerellinen kaupunki (Napolin jälkeen) kun täällä on niin paljon meridionaaleja. :) Mutta perinneruoat ovat tietysti tuhdimpia kuin etelässä. Rooman alapuolella uppopaistetaan paljon enemmän, se näkyy perinneresepteistä. Käytän oikeastaan itsekin puolet ja puolet, jos ei ole tarkoitus saada ruskeaa väriä aikaan. Voihan kärähtää muuten. Grappa sopii varmaan ihan yhtä hyvin.

  hannn: Pelko pois, eihän sitä viinasta oikein edes maista, kun kaikki hyvä alkoholikin haihtuu pois! Kannattaa kokeilla, yksinkertainen on hyvää!

  VastaaPoista