tiistai 14. huhtikuuta 2009

Herkkumunakoisot uunissa

Tämä on varsinainen herkkujen herkku! Se on myös simppeli valmistaa - siitä tulikin välittömästi yksi kyökkimme vankkumattomista suosikeista!

Etene näin:

Halkaise pestyt munakoisot pituussuunnassa, aseta ne leikkuupinta ylöspäin uuninkestävään vuokaan. Tee viiltoja ristiin rastiin, melkein pohjaan asti, mutta varo rikkomasta vihannesta. Sivele oliiviöljyllä ja laita 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi......kunnes ne näyttävät tältä:Kaavi lusikalla sisus kattilaan, jossa olet munakoisoja paistaessasi jo valmistanut tomaattisoosin: kypsennä silputtua valkosipulinkynttä oliiviöljyssä, lisää sekaan kaksi pieneksi hakattua tomaattia (tai tomaattimurskaa). Anna kypsyä hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla, sekä aimo keolla tuoretta tai pakastettua basilikasilppua. Kun soosi on hieman jäähtynyt, lisää sinne sormin hienoksi murustettu mozzarellapallero (125g) ja tietysti munakoison "liha". Tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria, mikäli tarvis.Sirottele hieman suolaa munakoison kuorien sisäpinnalle ja lusikoi päälle täyte. Laita takaisin uuniin noin varttitunniksi - nenä kertoo, kun ovat kypsiä! Tarpeetonta toivottaa, mutta toivotanpa kuitenkin: erittäin hyvää ruokahalua!
2 kommenttia:

  1. Testasin reseptiäsi (omia pieniä muutoksiani lukuunottamatta) ja täytyy kyllä sanoa, että tämä oli yksi parhaista kasvisruuista, mitä olen ikinä syönyt! :)

    VastaaPoista
  2. Hauskaa, että pidit! Kiitos myös kommentista! On todella uskomattoman hyvää!

    VastaaPoista