maanantai 25. toukokuuta 2009

Herkkusalaatti täysjyväpastasta ja kuvia Torinon yöstä

Huh että voi olla kuuma! Helteisen viikonlopun lounas oli sitä vastoin jääkaappikylmä. Mehevä salaatti rakennettiin kasaan kotipossuni (oink!) toimesta, seuraavista aineksista - käytännössä kaikesta siitä, mitä kaapista sattui löytymään: täysjyväpennejä, kylmäsavukinkkua (Etelä-Tirolin speckiä joka löytyi tarjouksesta), oliiveja, kevyesti paistettua kesäkurpitsaa, tomaattia, paistettua paprikaa ja punasipulia, purkkimakrillia sekä basilikaa. Vitsit, että olikin herkullista! 
Illallinen olikin sitten pakastinkylmä. Alppien ympäröimässä kaupungissa ei juuri tuuli väreile, joten ilmojen lämmetessä paikallaan seisova kuumuus saa helposti olon tuntumaan tukalalta. Helpotuksen tuo kylmän suihkun ohella Marchettin mainio jäätelöbaari, jonne iltasella olikin suunnattava. Pyörän selässä näin vilauksen apteekin lämpömittarista, joka iltakymmenen aikaan näytti +30 asteen lukemia. Elokuussa moinen olisikin ihan normaalia, mutta nythän on vasta toukokuu!


Yön väri on keltainen, joka heijastuu katulampuista kaikkialle. Siksi kuvassa smaragdinvihreä pistaasijäätelökin näyttää ihan tylsältä. Toinen valitsemani maku on gianduia, joka valmistetaan Piemonten hasselpähkinöistä ja suklaasta. Voisin muuttaa kyseiseen jäätelöbaariin asumaan, se on ihana! Asiakas näkee koko ajan, kuinka jäätelöä valmistetaan ja hinnat on tosi edulliset muihin keskustan puljuihin verrattuna (1,50€/tuutti). Lisäksi jädeihin käytetään paikallisia tuotteita. Voih, miksei aina voi olla karkkipäivä?!


Murazzeiksi kutsutaan kivettyä joenpieltä Torinon keskustassa, joka jää metrikaupalla katutason alapuolelle. Ennen Po-joen todellista saastumista vuosina 1950-1970, Murazzeilla säilytettiin kalastusveneitä. Sittemmin paikalle on pystytetty koko rypäs erinäisiä kesäklubeja, joiden ympärille keskittyvä juhlinta takaa työpaikan lukuisille virkavallan edustajille. Onko 40 vuotta liian lyhyt aika yhden kaiteen rakentamiseksi joen varrelle?


Vastarannan lukaalissa välkkyivät diskovalot. Sen yllä valvoo Monte dei Cappuccinin luostari.


Valentinon linna vilkkuu puiston varjoissa. Linnassa sijaitsee arkkitehtuurin tiedekunta - luulisi miljöön motivoivan opiskelijaa!
2 kommenttia:

  1. Gianduja jätskiä tekee munkin mieli luettuani tätä! Olipa teillä kuuma, kuten täällä....Puhti menee pois kokonaan kun on noin kuuma!

    VastaaPoista
  2. Täällä kyllä hallitaan jäätelönvalmistuksen jalo taito, jos ei paljon muuta.. Mulla tosin on ikävä niitä kotoisia Valion laksitsi- sun muita jäätelöitä - niitä ihania kovia, joita saa purra ja nuolla vaikka kuinka kauan, eikä ne heti sula pois.

    Juu, hellettä pukkaa täälläkin, vaikka luulen, ettei tämä ole vielä mitään sinne teille verrattuna! Kuumuus olisi muuten ihan okei, jos voisi pulahtaa uimaan aina kun siltä tuntuu. Uin täällä moninkertaisesti harvemmin, kuin Suomessa. Viime kesänä kerran päästiin uimaan maauimalaan, kun taivas meni pilveen ja jono katosi. Jos sais kerran vapaapäivänä aikaiseksi mennä jonottamaan aamukahdeksalta, voisi mahdollisuudetkin parantua!

    VastaaPoista