sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Kesä-heinäkuun pähkähullu ruokahaaste on täällä!
Ensikertalaisella taisi olla onnea matkassa Pastanjauhajien järjestämässä toukokuun ruokahaasteessa! Ligurialainen sipulipiiras toi voiton kotiin, jonka johdosta allekirjoittanut kiittää ja kumartaa: suuret kiitokset sekä järjestäjille, että äänestäjille, unohtamatta muita osallistujia, joiden kokoamasta reseptirepertuaarista löytänee itse kukin monia herkullisia ideoita kesäiselle piknikille! 

On aika siirtyä kesäkuun puolelle haasterintamalla, joka minulla on ilo ja kunnia julistaa julki: aiheena on JAZZ (kaikkine alalajeineen)! Ajattelin ensin soul-keittiötä, mutta jatsissa löytyy haastetta sitäkin enemmän! Abstrakti aihe on kunnianosoitus kuuman kesän upeille festareille, puistokonserteille ja terasseille, se myös antaa tekijälle vapaat kädet ja mielikuvitukselle siivet: jokainen bloggaaja-kokkaaja voi tulkita aiheen omalla tavallaan. Pannaan aurinkoinen kesäkeittiö swingaamaan, vaikka sitten Sinatran tai Fitzgeraldin tahtiin!Mitä sääntöihin tulee, pitäydyn Pastanjauhajien laatimissa, jotka kopioinkin tähän juuri mitään muuttamatta. Suonette anteeksi, en ole (vielä) riittävän perehtynyt haastemaailmaan ruvetakseni menettelytapoja radikaalisti mukailemaan. Säännöt, olkaa hyvä:

Osallistuminen

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (
blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Lukijat, joilla ei vielä ole blogia, nyt mars äkkiä moinen luomaan! Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi.
Jos haasteruoan resepti ei ole osallistujan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.
Haasteruoka tulee postata 1.6.-23.7.2009 välisenä aikana.
Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan.
Ilmoittautuminen päättyy 23.7.2009 klo 24:00 jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani.
Kesä-heinäkuun ruokahaasteen järjestäjänä jäävään itseni sekä kilpailusta, että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestys

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 24.7.2009 jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä.
Äänestysaika päättyy 30.7.2009 klo 24:00.
Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsee onnetar voittajan.
Kesä-heinäkuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan 31.7.2009.

Elokuun ruokahaaste

Kesä-heinäkuun 2009 ruokahaasteen voittaja järjestää elokuun 2009 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään.


No niin, matkija-apina esittää tärkeän kysymyksen kaikille lukijoille ja erityisesti ruokahaasteveteraaneille, joilla hommasta on enemmän kokemusta: ONKO TOIVOMUKSIA, mitä kesä-heinäkuun haasteeseen tulee? Haastetta on nyt venytetty heinäkuulle asti, niin että saavat lomailijat rauhassa rentoutua - ja lomilta palattuaan haasteeseen osallistua! Mikäli itse aiheessa ilmenee epäkohtia, elkäätten epäröikö siitä minulle ilmoittaa! Toivon lämpimästi aiheen inspiroivan monia bloggaajia - myös kesälomaa viettäviä!29 kommenttia:

 1. Kiinnostava aihe!

  Haastepostauksen määräajan voisi suosiolla venyttää tänäkin vuonna heinäkuun loppupuolelle, sillä kesäaikaan bloggaustahti tuntuu muutenkin pikkuisen hidastuvan.

  VastaaPoista
 2. ONpa jännä aihe! Tuota voi tulkita monella eri tavalla....Ja mäkin kannatan tuota äänestysajan pidentämistä nyt näin kesällä...

  VastaaPoista
 3. No pidennetään ihmeessä! Pitäisikö sitä äänestysaikaakin venyttää vaikka kahteen viikkoon siellä heinäkuun lopulla? Kuinka edellisvuosina on toimittu? Kävin kyllä läpi monia ruokahaastepostauksia, mitä aiheisiin tulee, mutta tämä järjestelypuoli jäi miettimättä. Auttakee minnuu! Toivottavasti aihe on jännä sillai hyvässä mielessä - ajattelin vähän hullutella ja samalla pelata varman päälle, kun en ollut ihan varma, mitkä aiheet on jo tullut käytettyä. Pitäiskö niistä tehdä oikein lista?! :)

  VastaaPoista
 4. Postausdeadline voisi olla vaikka 23.7., niin silloin jäisi vielä viikon verran äänestysaikaa ennen kuun vaihdetta?

  Kooste aikaisemmista haasteaiheista ja haasteiden voittajista on joskus ollut olemassa, mutta joku ilkiö meni sotkemaan sen. Pitäis varmaan ottaa luettelon tekeminen uudelleen to do-listalle.

  VastaaPoista
 5. Huh, onpas kyllä haastava ja hieno aihe :) saa nähdä ehtiikö meidän keittiössä swingailla ja swengailla jazzin tahtiin, kun tässä on muuttopuuhatkin iskemässä jossakin välissä, mutta toivottavasti keksin aiheen ja pääsen osallistumaan!

  VastaaPoista
 6. Onnea muuttajille! Teidän kesässä sitä rytmiä vasta taitaakin sitten löytyä! Onhan se aina vähän rankkaa, mutta itse ainakin tykkään - pääsee eroon kaikesta turhasta, mitä ympärille kerääntyy ja uuteen kotiin on aina jännää asettua. Muistakaa ruokita itsenne hyvin, vaikkette bloggailla ehtisikään! :) Pidennän osallistumisaikaa heinäkuulle asti, joten peräti kaksi kuukautta onpi vielä aikaa!

  VastaaPoista
 7. ansaittu voitto, hieno ruoka :)

  VastaaPoista
 8. Välispiikki, mä korjaan sen haastelistan kyllä. On ollut vain niin järjettömän kiireistä, että en ole saanut aikaiseksi päivittää sitä softaa, jotta sitä ei sotkettaisi 42 sekuntia sen jälkeen kun olen siivonnut sen. Minulla alkaa loma perjantaina.

  Päivitän sen aikana softan ja siistin ja täydennän datan.

  Mitä aiheeseen tuli niin tsekkasin jazz-valikoimani ja löysin monta sopivaa biisiä.

  VastaaPoista
 9. Väsäsin joutessani ruokahaastehaastehistoriaa myös oman blogini oikean reunan jatkoksi eli sieltäkin statistiikat ovat nyt luettavissa :-)

  VastaaPoista
 10. Toi olis itse asiasta fiksuinta tehdä RSS-feedinä jolloin kuka tahansa, joka haluaa, voisi lisätä sen blogiinsa.

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa! Ensimmäinen lautasellinen jazz-ruokaa on täällä!

  VastaaPoista
 12. siskot kokkaa osallistuu viileästi jazzia kuunnellen kylmällä kurkkukeitolla tähän kesäiseen haasteeseen!

  VastaaPoista
 13. Jatsahtavat sävelet iskevät makuhermoihin paprikaisilla nuoteilla.

  VastaaPoista
 14. Mahtavaa! Jo kolme osanottajaa kasassa kesäisillä ja jazzaavilla herkuillaan! Lisää osallistujia odotellaan vielä muutaman viikon verran, joten HOP HOP, kesäkansa mars kokkaamaan!

  VastaaPoista
 15. Kirsikka Pata kattilaa rakastaa -blogista lähettää ihka ensimmäisen haasteruokansa. Näinhän tämä toimii? Haasteruoka on kreolilainen grilliannos eli tonnikala- ja tiikerirapuvartaita.

  VastaaPoista
 16. Tervetuloa haasteilemaan! Voi, kun ei tullut mieleen asettaa sellaista sääntöä ruokahaasteeseen, että kaikkien osallistujien tulisi lähettää maistiaiset haasteen järjestäjälle! Ei teille jäänyt rippeitä, eihän?!

  Osallistuminen tosiaan on näin helppoa - kaikki bloggaajat mukaan vaan!

  p.s. Oma blogini viettää ikävä kyllä toistaiseksi hiljaiseloa - syynä ei ole lomailu (olisipa vain) vaan opiskelukiireet. Palaan lieden ääreen mitä pikimmiten - haastetta pyörittelen ilman muuta eteenpäin tässä tenttien lomassa! Pitäkää padat porisemassa puolestani!

  VastaaPoista
 17. Hei!
  Minäkin ilmoittaudun mukaan omalla savujuustoisella jazz-kanapadallani!
  http://tuulentupa.blogspot.com/2009/07/jazzahtava-kanapata.html

  - Aurinkotuuli

  VastaaPoista
 18. Tässäpä tämä:
  http://pastanjauhantaa.blogspot.com/2009/07/taytetty-jazzleipa.html

  VastaaPoista
 19. Heip

  Täältä löytyy haastepostaus Kasvis muffuletta http://vegemisia.blogspot.com/2009/07/kasvis-muffuletta.html

  VastaaPoista
 20. Kulinaarimurulasta jatsihaasteeseen tullaan mukaan likaisella riisillä.

  VastaaPoista
 21. Me koetamme osallistua juomalla kuukauden ruokahaasteeseen. Jää Sitruunainen sinun päätettäväksesi hyäksytkö miedän terävämme mukaan :). Jazzista ei vain tullut mitään ruokaa mieleen, sen enemmän kyllä hämärä kapakka juomineen...
  http://sillasipuli.blogspot.com/2009/07/jazzia-ja-maustettua-viinaa.html

  VastaaPoista
 22. Herkku ja Koukku -blogin Jytis ja Ellu lähtevät myös mukaan haasteeseen! Frank Sinatran jäljillä oltiin ja tuloksena on vaniljainen kirsikkapiirakka:

  http://herkkujakoukku.blogspot.com/2009/07/vaniljainen-kirsikkapiirakka.html

  VastaaPoista
 23. Anzkun kauha kajauttaa reseptin ensimmäiseen ruokahaasteeseensa! Jazzin juurille kaivaudutaan Maissi-bataattikeiton voimin.

  http://anzkunkauha.blogspot.com/2009/07/maissi-bataattikeitto.html

  VastaaPoista
 24. Ketun keittiö kokkaa haasteruuaksi gumboa:

  http://ketunkeittio.blogspot.com/2009/07/summertime-and-livin-is-easy.html

  VastaaPoista
 25. Minä osallistun haasteeseen kiireettömän kesäaamun ruualla, pensasmustikkapannukakuilla. Musiikkina taustallla tietysti summertime.

  http://geranium2010.wordpress.com/2009/07/23/summertime-pensasmustikkapannukakut/

  VastaaPoista
 26. Kiitos kaikille osallistujille! Oli iloinen yllätys löytää näin paljon haastepostauksia! Allekirjoittanut laiskistunut bloggaaja tekee paluuta blogimaailmaan ja alkaa tässä väsäämään äänestyskuponkeja! Pysykää linjoilla!

  VastaaPoista