perjantai 1. toukokuuta 2009

Munkin parta - Barba di frate

Vapun kunniaksi ostin vihannespuodin tarjouksesta tällaiset viheriät vappuviuhkat, joita ei ole koskaan ennen tullut maistettua. Yksi rakkaan lapsen monista nimistä on 'barba di frate' eli munkin parta. (Tähän isäni sanoisi, että "Ai sunkin vai?" Heh heh..). Nimi myös viittaa vappuun ja niin paljon kuin olisikin tehnyt mieli leipoa vappumunkkeja, täytyi tyytyä parran paisteluun.
Partaa kutsutaan myös nimellä 'salsola soda' sekä 'salicornia' ja se onkin suomennettu nimellä suolayrtti! Maku on hieman kitkerä, sanoisin oikeastaan 'maan makuinen'. Se neuvotaan valmistamaan vihreiden papujen tapaan kiehautettuna ja kevyesti paistettuna joko voin kera tai sardellifileiden ja valkosipulin kanssa. Monet vinkkaavat käytettäväksi pastan mausteena, tai munakkaan täytteenä. Eräs hauska idea oli maustaa keitetty suolaheinä sitruunanmehulla, oliiviöljyllä, sekä tarvittaessa ripauksella suolaa ja sekoittaa yhteen keitetyn, muussatun kananmunan kanssa. Näin syntyi oikein maukas mimosa-salaatti, kuva alla:
Vappuviuhkamme taipuivat myös herkullisen lehmäpadan kumppaniksi. Kyseessä on carne alla pizzaiola, eli pizzanpaistajan liha. Siitä resepti myöhemmin.
Rippeet löysivät tiensä omeletin väliin, yhdessä Ikeasta löydetyn ruåttalaisen kermajuuston kanssa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti