torstai 14. toukokuuta 2009

Sitruunalohta kesäkurpitsa-munakoisosalaatilla

Kurjasti alkanut päivä sai suussasulavan päätöksen tämän herkullisen illallisen myötä. Lohi on simppelisti pakastimesta kaivettu ja uunissa paistettu - ja kypsänä sitruunalla maustettu. Sen lisukkeena maistui taannoin valmistamani 'zucchine alla scapece'n ja tänään lounaaksi syntyneen munakoisosalaatin risteytys. Munakoisot siis viipaloitiin ohuiksi siivuiksi, suolattiin ja paistettiin uunissa. Kesäkurpitsasiivut paistettiin pannulla yhdessä valkosipulin kera. Kasvikset sekoitettiin yhteen ja maustettiin aimo tukulla tuoretta minttua.
Ruoalla ei saa leikkiä, mutta kehään asetellut kasvikset ovat ilo silmälle. Lohen sijasta rinkelin keskelle voisi hyvinkin asetella vaikka kakuksi kumotun kohokkaan, tai... Olisiko jollakulla hyviä ideoita?

2 kommenttia:

  1. Aivan ihastuttava blogi, löysin tänne Sillä Sipulin kommenttilootan kautta.
    Tuo salaatti on hauska idea ja näyttää kivalta rinkulana. Minttureseptit ovatkin kovassa etsinnässä, puska kun rehottaa ihan valtoimenaan keittiön ikkunalla :)

    VastaaPoista
  2. Tervehdys! Kiitos samoin - meidänkin minttupuska on pian kynittävä, niin kauan kuin se vielä pihisee hengissä. Tänään aionkin kokeilla minttulihapullia! Ehkä pääsen vihdoin eroon siitä puskanraadosta! :)

    VastaaPoista