maanantai 18. toukokuuta 2009

Salaattimaniaa!Arkistoni tarjoavat pari viimekesäistä salaattihittiä: Oliiviöljyllä, balsamiviinietikalla ja suolalla maustettu salaatti, jossa kolmea eri salaattilajiketta (punainen salaattisikuri, lehtisalaatti ja rucola), kuorimaveitsellä lastuiksi suokaloitua porkkanaa, Lidlin ihanaa purkkimaissia, tomaattilohkoja ja samaisen Lidlin herkkutonnikalaa. Tämä on juuri niin hyvää kuin miltä näyttää, mmm...


Toinen kesäherkkujen kuningatar koostuu munakkaasta, tonnarista, keitetyistä porkkanoista ja tietysti mehevästä lehtisalaatista. Pinnalle lurautetaan nauha oliiviöljyä, toinen balsamiviinietikkaa ja ripaus suolaa. "Mmm" toistamiseen!4 kommenttia:

 1. Löysin tänne Piemonten sydämeen Pastanjauhajien haasteen kautta, aivan mielettömän upeita ja houkuttelevia salaattiohjeita! Muitakin kyllä, mutta kun olen maailman suurin sucker for salads (anteeksi vulgääri kielenkäyttöni ;-)) niin erityisesti nuo vetoavat. Kovasti siis tyytyväisiä ja kiitollisia terveisiä Monkeyfoodista Piemonteen!

  VastaaPoista
 2. Voi miten hauskaa, että nuokin arkiset vatsantäytereseptit saavat vähän kiitosta osakseen! Niitä taitaa pukata jatkossakin - täällä alkaa olla sen verran hikiset oltavat, että kokkailu muuttunee pääosin sallaadinpilkkomispainotteiseksi. Kylmiä keittoja pitäisi kokeilla myös näin helteessä hikoillen, niitä ei nimittäin ole tullut koskaan kokeiltua. Kylmä+suolainen+nestemäinen ei sinänsä kuulosta kovin vetoavalta, mutta mistäs sitä tietää jos ei maistaen!

  VastaaPoista
 3. Emmi-muru, ihania salaattiohjeita, tulipa nälkä!
  terv. Kurjakummi, joka on dieetillä

  VastaaPoista
 4. Lämpömittarin lukemista riippuen kevytkin ruoka on oikein namia! Salaatteja huuleen vaan!

  VastaaPoista